Zoutelande, 27 maart – 1 april
Programma

Maandag 27 maart
- Aankomst
- 13:30 uur: Opening
- 14:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 28 maart
- 12:00 uur: Ronde 2

Woensdag 29 maart
- 09:30 uur: Ronde 3
- 15:00 uur: Ronde 4

Donderdag 30 maart
- 12:00 uur: Ronde 5

Vrijdag 31 maart
- 12:00 uur: Ronde 6

Zaterdag 1 april
- 10:00 uur: Ronde 7
- 15:30 uur: Prijsuitreiking
Links

Deelneemsters

Denise van Dam, rating 1052
Het wordt haar derde finale. In 2015, bij haar debuut, legde ze meteen beslag op een gedeelde tweede plaats. Die stunt kon ze vorig jaar niet herhalen; ze werd zesde. In de halve finale werd ze derde en wist zich op die manier weer te plaatsen voor de eindstrijd. Ze speelt voor DC Nijmegen in de eerste klasse KNDB.

 

 

 

Vitalia Doumesh, rating 1231
Dit wordt haar twintigste finale en is daarmee een van de meest ervaren vrouwen van het gezelschap. Twee keer wist ze de nationale titel te veroveren, in 1997 en in 2015. Ook speelt ze veel internationale toernooien, zowel EK’s en WK’s als open toernooien. Afgelopen seizoen speelde ze voor SNA in de ereklasse KNDB maar het team degradeerde uit de hoogste nationale klasse. Zij scoorde negen punten uit de elf wedstrijden.

 

 

Leonie de Graag, rating 1046
Voor Leonie wordt het haar tiende finale. In de beginjaren moest ze meestal genoegen nemen met een plaats onderin maar in 2013 verraste ze met een tweede plek. Die stunt kon ze daarna niet weer herhalen, maar een plaats bij de eerste vier zit er ook dit jaar wel weer in. Ze is lid van Witte van Moort en speelt gewoonlijk voor die club in het tweede team. Afgelopen seizoen heeft ze echter niet gespeeld. Hopelijk breekt het gebrek aan wedstrijdritme haar niet op.

 

Barbara Graas, rating 1013
Als het gaat om de vrouw met de meeste ervaring in de strijd om de nationale titel dan is dat Barbara. Al vanaf de eerste finale in 1973 is ze van de partij met uitzondering van enkele keren in de laatste jaren dat ze zich niet wist te plaatsen. Met de vierde plaats in de voorwedstrijden is ze er echter deze keer weer bij. In de beginjaren wist ze vijfmaal de nationale titel te behalen. Barbara speelt voor DC Zaanstreek in de eerste klasse KNDB.

 

 

Ester van Muijen, rating 1122
Dit wordt haar vijfde NK. Meestal eindigde ze vlak achter de top drie, maar het is goed mogelijk dat ze dit jaar meedoet in de strijd om de titel. In de voorwedstrijden werd ze eerste. Ze heeft afgelopen seizoen veel ervaring opgedaan met WSDV in de ereklasse. Ze behaalde een score van vijf punten uit acht wedstrijden. Ook als trainer is ze actief. Samen met Heike Verheul leidt ze de nationale meisjestraining. Voorts reist ze vaak mee als coach van Team Holland naar EK’s en WK’s voor de jeugd.

 

 

Jacqueline Schouten, rating 1105
Dit wordt al haar veertiende finale. Vanaf haar debuut in 1981 heeft ze om diverse redenen niet altijd in de voorwedstrijden meegespeeld. In de jaren dat ze finalist was, was haar beste prestatie een tweede plaats in 1990, 1991 en 1993. Vorig eindigde ze als derde en was vrijgesteld van het spelen van de halve finale. Zij speelt voor damclub IJmuiden in de hoofdklasse KNDB. Dit seizoen scoorde ze elf punten uit tien wedstrijden.

 

 

Laura Timmerman, rating 1070
Het wordt haar zesde finale. In haar laatste finale, in 2015, eindigde ze op een gedeelde zevende plaats. In de halve finale bezette ze de tweede plaats. Goede prestaties leverde ze in 2010 en 2011 toen ze, als junior, de sneldamtitel veroverde. Zij speelt voor Dammend Tilburg 2 in de hoofdklasse en scoorde dit seizoen acht punten uit zeven wedstrijden.

 

 

 

Heike Verheul, rating 1263
Als titelverdedigster begint ze aan haar negende finale. In 2012 behaalde ze de Europese juniorentitel en sindsdien neemt haar kracht gestadig toe. Ze is trainer van de nationale meisjesselectie en begeleidde afgelopen jaar Olga Kamyshleeva tijdens de WK-match in Polen. Heike speelt voor WSDV in de ereklasse en scoorde dit seizoen zes punten uit tien wedstrijden.

Lokatie
Links