Zoutelande, 27 maart – 1 april
Programma

Maandag 27 maart
- Aankomst
- 13:30 uur: Opening
- 14:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 28 maart
- 12:00 uur: Ronde 2

Woensdag 29 maart
- 09:30 uur: Ronde 3
- 15:00 uur: Ronde 4

Donderdag 30 maart
- 12:00 uur: Ronde 5

Vrijdag 31 maart
- 12:00 uur: Ronde 6

Zaterdag 1 april
- 10:00 uur: Ronde 7
- 15:30 uur: Prijsuitreiking
Links

Dringen aan de kop van het klassement!

Jacqueline Schouten

De spanning stijgt in het NK voor vrouwen. De krachtsverschillen in de top zijn klein en het remisepercentage is hoog. Vier speelsters delen na de vierde ronde met vijf punten de koppositie.

Ester van Muijen en Vitalia Doumesh staan er relatief het beste voor dankzij een plusje dat ze eerder in het toernooi wisten te scoren. Beide speelsters kwamen op de derde (en dankzij de twee rondes zwaarste) speeldag niet tot winst. Ester bleef ’s ochtends uitstekend op de been tegen Heike Verheul maar zal ongetwijfeld balen van haar gelijkspel tegen Jacqueline Schouten.

In het middenspel forceerde ze schijfwinst, maar in de afwerking ging er iets mis zodat ze met een puntje geen loon naar werken kreeg. Vitalia Doumesh leek in de ochtendronde met sterk spel kansen te creëren tegen Denise van Dam maar dankzij de truc 38.17-21! behield Denise haar ongeslagen status. In de middagronde leverde het topduel tussen Vitalia en Heike wel spanningen, maar geen winnares op.

Laura Timmerman en Denise van Dam slopen gisteren naar een gedeelde eerste plaats, maar beiden incasseerden al een minnetje in dit toernooi. Laura won in de ochtendronde van Leonie de Graag. Prima drukspel tegen de vijandelijke lange vleugel en later een witte voorpost op veld 23 leverde haar een zeer verdiende winst op. ’s Middags kwam Laura overigens goed weg tegen Barbara Graas, die ten koste van een schijf doorbrak naar dam maar faalde in de afwerking. Op de 44ste zet koos Barbara voor de ruil met 11-17, terwijl 8-12! goed is voor de winst. Denise pakte in de middagronde haar eerste zege in dit toernooi. Leonie de Graag beantwoordde het stijlvolle 42.29-24! met 21-26? en daar zat Denise nou net op te wachten….

Achter de vier speelsters met vijf punten ligt Heike Verheul op de loer. De titelverdedigster heeft tot nu toe al haar partijen remise gespeeld maar omdat ze van de favorieten het makkelijkste programma heeft is ze nog lang niet uitgeschakeld!

Daaf Kasse.

Lokatie
Links